+302321500575 info@supported.gr

HTTP vs. HTTPS για καλύτερο SEO: Τι πρέπει να ξέρετε για διατήρηση της ευνοϊκής διαχείρισης Google

HTTP vs. HTTPS για καλύτερο SEO: Τι πρέπει να ξέρετε για διατήρηση της ευνοϊκής διαχείρισης Google
8
Ιαν

Πίσω τον Αύγουστο του 2014 η Google ανακοίνωσε και επίσημα ότι η μετάβαση ιστοσελίδα σας σε HTTPS θα σας δώσει μια μικρή ώθηση κατάταξη.

Ειναι απλό, έτσι; Εάν η Google λέει το κάνει, τότε ας το κάνουμε.

Για τις περισσότερες εταιρείες αυτό είναι ακριβώς η σωστή νοοτροπία, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του HTTP και HTTPS, πώς να κάνετε την αλλαγή και αν κάνετε την αλλαγή, είναι σωστό για την επιχείρησή σας;

Τελικά, είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον εαυτό σας πολλά ερωτήματα: Γιατί η Google προτιμά HTTPS για SEO κατάταξη; Ποια είναι τα οφέλη SEO του HTTPS;

HTTP vs. HTTPS: Η κατανόηση των Βασικών
Δεν έχει σημασία τι πλευρά είστε-είναι ο χρήστης του δικτυακού τόπου ή αν αναπτύσετε τη δική σας ιστοσελίδα, μια καλή online εμπειρία τείνει να περιλαμβάνει ένα έμπιστο τρίτο μέρος και καλή κρυπτογράφηση.

Για να κατανοήσουμε πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό και να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί ή Google ευνοεί αυτά τα στοιχεία του website (και γιατί θα πρέπει επίσης), είναι σημαντικό πρώτα να μάθουμε τη διαφορά μεταξύ HTTP και HTTPS. Παρακάτω εξηγούμε τα βασικά από τις δύο επιλογές:

HTTP: HyperText Transfer Protocol
Το HyperText Transfer Protocol (HTTP) είναι ένα σύστημα για τη μετάδοση και λήψη πληροφοριών μέσω του Internet. Το HTTP είναι ένα «πρωτόκολλο επιπέδου εφαρμογής», που σημαίνει τελικά ότι στόχος του είναι για το πώς οι πληροφορίες παρουσιάζονται στον χρήστη, ωστόσο, αυτή η επιλογή όμως δεν ενδιαφέρετε πραγματικά πώς λαμβάνονται τα δεδομένα από το σημείο Α στο σημείο Β

Λέγεται ότι είναι «stateless», το οποίο σημαίνει ότι δεν προσπαθεί να θυμηθεί τίποτα για την προηγούμενη συνεδρία web. Το όφελος για να είναι stateless είναι ότι υπάρχουν λιγότερα δεδομένα για αποστολή και αυτό σημαίνει αυξημένη ταχύτητα.

Πότε το είναι HTTP επωφελής;
Το Http χρησιμοποιείται πιο συχνά για την πρόσβαση σε σελίδες HTML και είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι άλλοι πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω της πρόσβασης σε http. Αυτός ήταν ο τρόπος που οι περισσότερες ιστοσελίδες που δεν στεγάζουν εμπιστευτικές πληροφορίες (όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας) ρυθμίζανε τις ιστοσελίδες τους.

HTTPS: Secure HyperText Transfer Protocol
HTTPS, ή «ασφαλής http», αναπτύχθηκε για να επιτρέψει την έγκριση και τις ασφαλείς συναλλαγές. Η ανταλλάγή εμπιστευτικών πληροφοριών πρέπει να ασφαλίζεται, ώστε να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, το https το κάνει αυτό με πολλούς τρόπους, το https είναι ταυτόσημο με το http επειδή ακολουθεί τα ίδια βασικά πρωτόκολλα. Ο http ή https πελάτης, όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web, δημιουργεί μια σύνδεση σε ένα διακομιστή σε μια τυπική θύρα. Ωστόσο το https προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, επειδή χρησιμοποιεί SSL για να μετακινήσει τα δεδομένα.

Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, το HTTPS είναι HTTP αλλά η ασφαλής έκδοση.
Η κύρια διαφορά είναι ότι χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TCP Port 443 από προεπιλογή, οπότε HTTP και HTTPS είναι δύο ξεχωριστές επικοινωνίες.

Το HTTPS λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα άλλο πρωτόκολλο, Secure Sockets Layer (SSL), για να μεταφέρει δεδομένα με ασφάλεια (το οποίο είναι πραγματικά η βασική διαφορά που ενδιαφέρεται η Google).

Θυμηθείτε, το HTTP και HTTPS δεν τους νοιάζει πως τα δεδομένα φτάνουν στον προορισμό τους. Σε αντίθεση, το SSL δεν του νοιάζει πως φαίνονται τα δεδομένα όπως (όπως το HTTP).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο HTTPS προσφέρει πραγματικά το καλύτερο και των δύο κόσμων: Η φροντίδα για το τι ο χρήστης βλέπει οπτικά, αλλά έχοντας επίσης ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κατά τη μετακίνηση δεδομένων από το σημείο Α στο σημείο Β.

HTTPS και η γνώμη της Google
Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι η Google προτιμά ιστοτόπους που είναι αξιόπιστοι και πιστοποιημένοι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να εγγυηθούν ότι η ιστοσελίδα θα κρυπτογραφήσει τις πληροφορίες τους για το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Ωστόσο, θα πρέπει να καταλάβετε ότι για να πάρετε ένα πιστοποιητικό μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία (η οποία είναι ο λόγος που επιτρέπει υψηλότερες κατατάξεις).

Όταν ένα site περνά μέσα από τις κινήσεις απόκτησης ενός πιστοποιητικού, ο εκδότης γίνεται ένα έμπιστο τρίτο μέρος. Όταν το πρόγραμμα περιήγησης αναγνωρίζει μια ασφαλή τοποθεσία Web, χρησιμοποιεί τις πληροφορίες του πιστοποιητικού για να εξακριβωθεί ότι ο δικτυακός τόπος είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι. Ένας χρήστης που γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του HTTP και HTTPS μπορεί πλέον να αγοράζει με εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, λόγω αυτής της αξιοπιστίας.

Με την ανακοίνωση που απευθύνεται στην αρχή, η Google χρησιμοποιεί τώρα HTTPS ως σήμα κατάταξης. Είναι αρκετά σαφές από την ανάλυση των δεδομένων ότι ιστοσελίδες HTTPS έχουν ενα πλεονέκτημα κατάταξης έναντι ιστοσελίδων http, οπότε η αλλαγή αυτή θα ωφελήσει τώρα όλες τις εταιρείες, με εμπιστευτικές πληροφορίες ή όχι.

Για να πάρετε λίγες επιπλέον λεπτομέρειες, τα δεδομένα που αποστέλλονται με τη χρήση HTTPS ασφαλίζονται μέσω πρωτόκολου Transport Layer Security (TLS), το οποίο παρέχει τρία βασικά στρώματα προστασίας:

  Κρυπτογράφηση. Κρυπτογράφηση των δεδομένων που ανταλλάσσονται για να το κρατήσει ασφαλή.
  Ακεραιότητα δεδομένων. Τα δεδομένα δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να καταστραφούν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, χωρίς να έχει εντοπιστεί.
  Έλεγχος ταυτότητας. Aποδεικνύει ότι οι χρήστες σας επικοινωνούν με την επιδιωκόμενη ιστοσελίδα.

Η Google ισχυρίζεται ότι οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν HTTPS θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα κατάταξη εξαιτίας αυτών των πτυχών ασφάλειας.

Οι HTTPS ιστοσελίδες θα έχουν μόνο το όφελος από ένα «πολύ ελαφρύ σήμα» στο πλαίσιο του αλγόριθμου συνολικής κατάταξης, θα μεταφέρουν λιγότερο βάρος από ό,τι άλλα σήματα, όπως η υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

SEO Πλεονεκτήματα της Αλλαγής σε HTTPS
Είναι σαφές ότι το HTTPS προσφέρει ασφάλεια, γι ‘αυτό είναι σίγουρα η επιλογή για να σας βάλει σε ευνοϊκή μεταχείριση της Google. Υπάρχουν επίσης ορισμένα πρόσθετα οφέλη SEO για σας να εξετάσετε.

1.) Increased rankings.
Η προφανής. Όπως αναφέρεται, η Google επιβεβαίωσε την ελαφρά κατάταξη ώθηση των χώρων HTTPS. Όπως τα περισσότερα σήματα κατάταξης, είναι πολύ δύσκολο να απομονωθούν από μόνα τους, αλλά αυτό είναι ακόμα κάτι που πρέπει να θυμάστε. Στη θετική πλευρά, η αξία της αλλαγής σε HTTPS είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

2.) Referrer Data
Όταν η κίνηση περνά σε μια ιστοσελίδα HTTPS, οι ασφαλείς πληροφορίες παραπομπής διατηρούνται. Αυτό είναι σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει όταν η κίνηση περνά μέσα από μια τοποθεσία HTTP, η οποία αφαιρείται και μοιάζει σαν να είναι «direct».

3.) Ασφάλεια και ιδιωτικότητα.
Το HTTPS προσθέτει ασφάλεια για τους SEO στόχους σας και την ιστοσελίδα με διάφορους τρόπους:

  • Επαληθεύει ότι η ιστοσελίδα είναι το η σωστή που ο διακομιστής υποτίθεται πρέπει να μιλάει.
  • Εμποδίζει την παραβίαση από τρίτους.
  • Κάνει το site σας πιο ασφαλή για τους επισκέπτες.
  • Κρυπτογραφεί όλες τις επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL, η οποία προστατεύει πράγματα όπως ιστορικό περιήγησης και αριθμούς πιστωτικής κάρτας.Ακόμη σκέφτεστε την αλλαγή;

Στην WebOS παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ SSL σε ΟΛΑ τα πακέτα φιλοξενίας σε ΌΣΕΣ ιστοσελίδες και εάν φιλοξενήσετε!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας


*Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου